Boat Detailing

Is uw boot reinigen nog even plezierig als ermee varen?

Hoe hard u ook schrobt…

Er werd u bij de aankoop van uw plezierboot of yacht waarschijnlijk uitvoerig beloofd dat het glimmende lakwerk of de polyester romp bijzonder gemakkelijk te reinigen zou zijn en toch blijkt na enkele vaarseizoenen de glans al ver te zoeken?

Brak en vuil water, meertouwen en fenders laten nu eenmaal vervuiling achter die niet zo eenvoudig te verwijderen is met een doorsnee bootreiniging.

Bij dergelijke vervuiling en lichte beschadigingen biedt enkel boat detailing nog een oplossing. De oorspronkelijke glans wordt teruggebracht, de romp wordt opnieuw van een vuilwerend beschermlaagje voorzien en ook het bootinterieur kan u grondig laten reinigen of herstellen.

Na onze boat detailing ziet uw zeilboot, waterskiboot, yacht, kuster, … er trouwens niet alleen spiksplinternieuw uit, de volgende poetsbeurten zullen ook eens zo vlot verlopen! Vuil zal namelijk minder snel op de romp hechten en daardoor zal de boot reinigen er sneller en efficiënter aan toegaan.

Boat polish

Voor we met een boat polish behandeling starten, gaan we de boot eerst grondig reinigen. De boot wordt eerst afgespoten en vervolgens uitvoerig met een aangepaste Bootclean RS bootshampoo gewassen. Ook de rubbers en stootranden worden met aangepaste producten gereinigd.

Na het drogen, wordt de staat van de gelcoat minutieus geïnspecteerd. Vertoont de gelcoat doffe plekken, dan gaan we deze eerst matteren. Bij dit matteringsproces wordt eerst een dun laagje van de dikke gelcoat toplaag afgeslepen. Samen met dit dunne laagje verdwijnen ook de vuile markeringen van een vervuilde waterlijn, oude bestickering, krassen en aanslag van fenders enz… De gelcoat is nu brandschoon, vetvrij en super glad, maar ook helemaal dof...

Om de gematteerde gelcoat weer op hoogglans niveau te brengen, gaan we deze meervoudig polieren. Daarbij wordt de polierbehandeling afgestemd op de kleur van de boot. Zo zullen donkerde boten extra nabehandeld worden met een aangepaste, fijne cleaner om zichtbare poetsbanen of hologrammen te vermijden.

Na het matteren (of na het drogen indien er geen mattering nodig was) gaan we de bekleding van de boot grondig ontvetten om nadien een beschermende wax laag aan te brengen. Deze laag zal de microporiën opvullen en een ultra gladde toplaag verzekeren, die zowel beschermend als vuilafstotend werkt en die ook een ultieme glans oplevert.

Bij DP Car Detailing kiezen we voor die waxlaag steevast voor de kwalitatieve waxproducten van het Zwitserse merk Riwax. Hun RS Nautic Line blinkt namelijk uit in glansvermogen (letterlijk dan) en is volledig siliconenvrij.

Na de boat polish is uw boot helemaal vaarklaar. Idealiter zien wij uw boot pas volgend jaar terug voor een beperkte boat polish behandeling om optimale bescherming en maximale glans te blijven verzekeren.

Interieur detail voor boten

Zeker bij pleziervaartuigen krijgt het bootinterieur het zwaar te verduren. Verkleuringen door schadelijke UV-straling of door zonnecrème en lederbeschadiging ten gevolge van het binnentrekken van bijvoorbeeld meertouwen, boeien en waterski’s zijn bijna onvermijdelijk.

Ook voor pleziervaartuigen verzorgen we bij DP Car Detaling interieurreiniging en –herstelling op maat. De lederen binnenbekleding kan worden hersteld, diepgaand gereinigd en gevoed en zelfs een volledig nieuw maatwerk lederen bootinterieur is mogelijk. Ook de harde interieurbekledingen van de boot reinigen, polijsten waar nodig en van een water- en vuilwerende wax coating voorzien, kan u aan ons toevertrouwen.

Boat wrapping is niet alleen een esthetische keuze

Ook plezierboten kunnen met wrapping van een nieuwe look worden voorzien. Met zo’n wrapping maakt u van uw boot in geen tijd een echte eyecatcher. Een nieuw kleurtje is mogelijk, maar bijvoorbeeld ook een volledig custom design. U kan de folie namelijk naar wens laten bedrukken met een decoratieve print naar keuze of met bedrijfslogo’s van uw zaak of die van uw sponsors.

De boat wrap folie is volledig waterbestendig en beschermt de gelcoat van uw boot bovendien tegen verkleuring en aanslag. Doordat de vinylfolie met een speciale lijm wordt aangebracht, is ze nadien zelfs eenvoudig te verwijderen zonder dat er lijmresten achterblijven. De oorspronkelijke gelcoat komt in perfecte staat tevoorschijn, wat ook erg interessant is indien u uw boot op later tijdstip nog wenst te verkopen. 

Behalve boat wrapping kan u ook partiële bestickering door DP Car Detailing laten verzorgen. Dat kunnen onder meer kentekenstickers en de benaming zijn, maar evengoed een sticker naar ontwerp of logo.

Complete boot reiniging

Laat u liever uw boot reinigen door een professional dan er zelf aan te beginnen? Dat kan perfect. U kan uw boot per trailer naar ons atelier vervoeren of ons ter plaatse in uw garage, droogdok of bootstalling uitnodigen voor een grondige reiniging van het interieur en exterieur van uw boot.

Voor grotere zeilboten beschikken we over stellingen zodat we een grondige poetsbeurt van kiel tot dek kunnen garanderen.

Maken wij binnenkort uw boot vaarklaar?

Wil u eenmalig uw boot laten reinigen, wil u de gelcoat grondig onder handen laten nemen en beschermen of is het interieur van uw boot aan een opknapbeurt toe? Wij zijn er helemaal klaar voor. Neemt u juist nog even contact met ons op om de mogelijkheden en onze tarieven voor boat detailing te ontvangen?